Antti

 

Olen kuusikymppinen IT-alan yrittäjä ja osa-aika eläkeellä oleva paljasjalkainen helsinkiläinen. Lapsuuteni vietin kaupungin keskustassa ja välillä pistäydyin pohjoisessa, Yli-Kiimingissä ja hetken aikaa Espoossa. Kasvoin seitsemässä eri perheessä kunnnes täytin kolmetoista. Olen siis saanut monipuolisen kuvan elämästä ja myös seurannut yli puolen vuosisataa rakkaan maani ja kotikaupunkini kehitystä. Tästä syntyi tarve vaikuttaa aktiivisesti Helsingin kaupungin kehitykseen.

 

Erityisen tärkeää Helsingissä minulle on sen meri saarineen ja rantoineen, puistot sekä metsät ja niiden kaikkien säilyttäminen mahdollisimman hyvin siten, että ihmisillä on mahdollista viihtyä ja nauttia luonnosta ja myös siten, että luonto voi hyvin ja säilyy tuleville sukupolville.

 

Vankka ja laaja kokemuspohja eri maista, kaupungeista ja kulttuureista

 

Opiskelin Helsingin yliopistossa Matemaattis-luonnontieteellisessä tiedekunnassa tähtitiedettä ja matematiikkaa, kunnes siirryin Tietojenkäsittelyopin laitokselle ja sitä kautta työelämään. ICT-alalla olen tehnyt töitä monissa maissa pitkiä aikoja, kaiken kaikkiaan yli neljässäkymmenessä eri maassa. Siinä yhteydessä ovat tulleet erilaiset kulttuurit ja kaupungit ihmisineen tutuiksi. Tällä hetkellä olen edelleen yrittäjä ICT-alalla ja osa-aikaeläkkeellä.

 

Moniarvoisuuden ja oikeudenmukaisuuden asialla

 

Matkustaminen ja asuminen erilaisissa kaupungeissa eri puolilla maailmaa sekä tutustuminen paikalliseen elämään, ihmisiin ja kultuureihin,  samoin kuin paikallisiin ongelmiin on tuonut arvokasta kokemusta ja opettanut arvostamaan monimuotoisuutta ja oikeudenmukaisuutta.  Mikään ei ole niin arvokasta kuin tasa-arvoinen ja oikeudenmukainen yhteiskunta,  joka pitää huolta myös heikommistaan.

 

Empaattinen ja ihmisläheinen

 

Empaattisyys on tärkeä osa minua ja tulen toimeen erilaisten ihmisten kanssa olipa sitten kyseessä  yksittäinen ihminen tai ryhmätyöskentely tai suurempi joukko ihmisiä. Olen myös aidosti oma itseni ja osaan puolustaa minulle tärkeitä arvoja ja pitää lupaukseni. Arvostelu ja kritiikki ovat paikallaan ja eri mieltä voi olla, koska asiat ovat erilaisia erilaisista näkökulmista katsoville, mutta se tapa millä keskustellaan pitää olla rakentava ja positiivinen.

 

Tulevaisuus

 

Pidän lukemisesta ja uusien asioiden seuraamisesta, oppimisesta  ja pohtimisesta. Jo 70-luvulta lähtien olen seurannut luonnon ja luonnonvarojen hyväksikäyttöä ja niiden rajallisuutta. Samoin erilaisten yhteiskuntien‪ kehitystä ja meidän – ihmisten – asemaa ja asennoitumista luontoa kohtaan. Tulevaisuus ei ole kestävää, mikäli nykyinen kehitys ja yhteiskuntarakenne ei radikaalisti muutu. Vanhakantainen teollinen yhteiskunta ja markkinatalous tulee väistämättä tiensä päähän jo luonnonvarojen ehtymisen, ympäristöongelmien sekä luonnon tuhoutumisen vuoksi, ei pelkästään ilmastomuutoksen takia.

 

Muuta minusta

 

Elän onnellisessa  parisuhteessa  ja olen myös kolmen aikuisen lapsen isä. Harrastan lukemista, piirtämistä, valokuvausta, pitkiä kävelyretkiä kumppanini kanssa. Vietämme paljon aikaa myös m/s Illusialla,  joka on omaehtoisen, yhteisöllisen ja monimuotoisen kaupunkikulttuurin laiva. Se on sosiaalinen alusta erilaisille ihmisille ja taiteen muodoille tavata ja toimia omaehtoisen itsetekemisen hengessä.

 

 

Meillä on mahdollisuus yhdessä luoda ja tehdä Helsingistä pohjolan vihreä pääkaupunki, joka on oikeudenmukainen ja moniarvoinen sekä huolehtii kaikista asukkaistaan ja ympäristöstään.Tehkäämme se!